El Metodisme néixer en el si de l'Església gràcies a l'impuls, entusiasme i dedicació de Joan Wesley i de l'anomenat "Club Sant" de la universitat anglesa d'Oxford.

Joan Wesley va ser fill d'un pastor anglicà i el mateix va ser ordenat pastor anglicà. Va tenir una excel·lent formació universitària a Oxford d'on acabaria sent un dels seus professors. A causa del caràcter humil de la seva llar va haver de treballar per contribuir a pagar-se els estudis universitaris.

El seu interès per la missió va portar a embarcar-se rumb a les colònies angleses del que avui coneixem com els Estats Units. El seu va ser un viatge molt accidentat fins al punt que va pensar que el vaixell en què viatjava s'anava a enfonsar. En contrast amb el seu sotsobre personal va trobar a un grup de creients la serenitat davant l'adversitat li va sorprendre. Quan va preguntar al dirigent d'aquells cristians quina era la raó de tanta serenitat en lloc de contestar-li van formular la següent pregunta. Has tingut una trobada personal amb Jesús ?. Tot i ser pastor no va saber què contestar.

El treball missioner que desenvolupament a les colònies americanes va acabar en un rotund fracàs la qual cosa el va portar a tornar novament a Anglaterra.

Una de les nits que es trobava a Londres va decidir visitar una de les comunitats locals de la ciutat londinenca. Va ser una nit transformadora per a la vida de Joan Wesley. La lectura de la introducció de Luter als cristians de Roma li va causar un gran impacte en la seva vida. Va trobar la resposta que estava buscant a les seves inquietuds espirituals. Va trobar la resposta a la pregunta que li van formular en el seu viatge a les colònies americanes. Des de llavors ja no va ser el mateix. La seva vida va canviar com també va canviar el seu ministeri.

Aquesta experiència de conversió espiritual va ser la mateixa que va tenir el seu germà Carles Wesley i la que també va tenir Jordi Whitefield i altres membres de l'anomenat "Club Sant".

En canviar el contingut dels seus missatges a causa de la seva experiència de conversió poc a poc li van anar tancant les trones de les diferents esglésies a les que predicava fins que al final, i molt en contra del seu criteri inicial, no li va quedar més remei que emepzar a predicar a l'aire lliure, tal com ja havien començat a fer algun dels seus amics com Jordi Whitefield.

Aquest va ser el naixement del metodisme i de la seva revifalla espiritual.

Joomla templates by a4joomla