L'Església Evangèlica Metodista Unida (IEMU) és una sola Església que es congrega en diversos pobles i ciutats en Comunitats Locals.

La Comunitat Local és la base sobre la qual s'estableix el testimoni i la vida de l'Església. A cada Comunitat Local la màxima autoritat administrativa és la Conferència Local que es reuneix, com a mínim, una vegada l'any. Aquesta Conferència Local escull, d'entre els seus membres, el Consell de Comunitat, el qual està presidit pel pastor/a de la mateixa.
De la mateixa manera cada Comunitat Local està organitzada en Grups de Creixement Cristià que es reparteixen per tota la geografia de la localitat. El propòsit dels Grups de Creixement Cristià és doble: per una banda, contribuir al creixement espiritual dels membres i, per una altra banda, contribuir a donar a conèixer el missatge de vida i propòsit que ve de Jesús.


Cada Comunitat Local està organitzada en les següents quatre àrees de treball:
1.    Àrea d'acció missionera.
2.    Àrea d'acció educativa.
3.    Àrea d'acció social.
4.    Àrea d'acció administrativa.


La unitat de l'Església es manifesta a través de la Conferència Anual que reuneix cada any els representants de les diferents Comunitats Locals.
Cada quatre anys la Conferència Anual es transforma en Conferència General. En la mateixa es debat i s'aprova el Pla de Treball que inspira el Ministeri de l'Església i de les Comunitats Locals pel següent quadrienni.
La Conferència General és la responsable d'escollir el Consell Executiu que és el màxim òrgan responsable de la gestió de l'Església.

Joomla templates by a4joomla