L'Església Evangèlica Metodista Unida (iEmu) forma part vocacionalment de la família Metodista. L'Església Metodista, en les diverses tradicions, és una de les 7 o 8 principals famílies denominacionals dins de la tradició protestant.

La Reforma Protestant va tenir lloc a Europa al segle XVI i va ser el resultat de tornar als ensenyaments bíbliques de l'Església Primitiva.

L'Església Metodista és filla del despertar espiritual que va tenir lloc al segle XVIII, principalment a Anglaterra ia Estats Units, de la mà dels germans Joan i Carles Wesley i de Jorge Whitefield.

L'Església Metodista, en les seves diferents famílies, manifesta la seva unitat a través del Consell Mundial Metodista.

El Consell Mundial Metodista va ser fundat a Londres, Anglaterra, l'any 1.881. Inicialment es reunia cada deu anys però des de la finalització de la Segona Guerra Mundial ho fa cada cinc anys.

Segons les estadístiques facilitades en la trobada celebrada a Seül, Corea del Sud, el 18-19 de juliol de 2008, més de 75 milions de persones formen part del 'poble anomenat metodista'.

Més de 466 esglésies repartides en 152 països donen una important diversitat i una gran pluralitat a la família metodista actual.

Joomla templates by a4joomla